عمل کاتارکت

عمل کاتاراکت چیست؟

عمل کاتاراکت برای درمان آب مروارید صورت می گیرد. لنز چشم در حالت طبیعی شفاف می باشد. اما بیماری کاتاراکت و آب مروارید چشم باعث تیره شدن لنز چشم می شود. این بیماری بر اثر بالا رفتن سن به سراغ افراد می آید و یکی از شایع ترین بیماری های چشمی می باشد. در این مقاله به صورت کامل با عمل کاتاراکت آشنا خواهید شد

عمل کاتاراکت با تشخیص و تجویز چشم پزشک صورت می گیرد. هنگامی که دیگر راهی برای درمان آب مروارید یا کاتاراکت نباشد و بسیار پیشرفت کرده باشد که برای دید فرد مشکل ایجاد کند چشم پزشک یا جراح تشخیص و تجویزش عمل جراحی کاتاراکت می باشد.

در صورت کدر شدن عدسی چشم کاتاراکت بوجود آمده است. و کاتاراکت در هر فرد به گونه ای می باشد. کتاراکت یا آب مروارید مانند یک مه بر روی عدسی چشم را فرا می گیرد و به مرور زمان ممکن است باعث تار شدن دید و افزایش تشعشعات هاله نور لامپ ها شود.

عمل کاتاراکت

علت به وجود آمدن نیاز به عمل کاتاراکت

همان طور که گفته شد شایع ترین نوع کاتاراکت بر اثر افزایش سن و بالا رفتن سن اتفاق می افتد. به همین دلیل برای درمان آن می توان عمل کاتاراکت را انجام داد و علت به وجود آمدن کاتاراکت که منجر به عمل کاتاراکت می شود در زیر آمده است.

  • استفاده طولانی مدت و زیراد از دارو هایی مانند کورتون
  • سابقه خانوادگی و زمینه ای کاتاراکت
  • استفاده از سیگار و دخانیات
  • عوارض جراحی های پیشین چشم
  • در معرض قرار گرفتن نور خورشید در طولانی مدت
  • دارا بودن بیماری هایی مانند دیابت
  • در اصبت قرار گرفتن ضربه به چشم

در صورت به وجود آمدن آب مروارید یا کاتاراکت به دلایلی که در بالا گفته شد می توان برای درمان آن به چشم پزشک مراجعه نمود و راه درمان عمل کاتاراکت را انجام داد.

علائم موجود برای عمل کاتاراکت

در صورت مشاهده علائم کاتاراکت فورا باید به بهترین چشم پزشک تهران یا شهر خود مراجعه نمایید تا در اولین فرصت این بیماری درمان شود و جای پیشرفت نداشته باشد یکی از راه های درمان آب مروارید یا کاتاراکت عمل کاتاراکت یا جراحی آب مروارید چشم می باشد. بنابراین در ادامه به انواع علائم کاتاراکت اشاره می شود.

  1. دوبینی در یک چشم
  2. محو شدن رنگ ها
  3. حساسیت به نور
  4. دید نداشتن در شب
  5. تار شدن دید بدون درد

 

عمل کاتارکت

درمان کاتاراکت

اگر دید شما کمی تار شده باشد. نیاز به درمان خاصی نیست و فقط با عینک طبی و بالا رفتن شماره چشم می توان آن را کنترل کرد همچنین در صورت ابتلا به کاتاراکت باید از عینک آفتابی استفاده نمایید و بیشتر از چشم هایتان مراقبت نمایید.

اما در صورتی که دید به اندازه ای که تار شود که برای فرد مشکل ساز گردد و روی عدسی چشم را کاملا فرا بگیرد و همچنین در حال پیشرفت باشد باید به چشم پزشک یا جراح برای عمل کاتاراکت مراجعه نمایید. در صورت پیشرفته بودن بیماری تجویز چشم پزشک عمل کاتاراک می باشد.

روش انجام عمل جراحی کاتاراکت

تکنیکی که امروزه برای عمل کاتاراکت یا جراحی آب مروارید استفاده می شود. تکنیک فیکو امولسیفیکاسیون می باشد. در این تکنیک جراحی از امواج اولتراسوند برای خرد کردن عدسی چشم استفاده می شود. وسیله ای که برای خرد کردن عدسی وارد آن میشه بسیار ضخامت کمی دارد و نازک است. ضخامت آن 3 میلی متر می باشد. برش بسیار کوچکی در چشم ایجاد می کند و از آن جا که این برش خلی کوچک است در عمل کاتاراکت نیازی به بخیه نمی باشد. و زخم و حفره به وجود آمده خود به خود ترمیم می شود.

این برش در عمل کاتاراکت برای خارج کردن عدسی آسیب دیده انجام می شود. زیرا برای درمان آب مروارید باید عدسی تار شده را خارج نمود و به جای آن یک عدسی شفاف مصنوعی جایگذاری نمود. بدین ترتیب عدسی مصنوعی به صورت تا شده به جای عدسی قبلی گذاشته می شود.

عدسی مصنوعی در عمل کاتاراکت از همان برش کوچک داخل چشم می شود و در جای قبلی گذاشته می شود و عدسی مصنوعی داخل چشم ثابت می شود. این نوع عمل کاتاراکت حدود 10 الی 15 دقیقه زمان می برد. و نیاز به بیهوشی ندارد زیرا با بی حسی موضعی صورت می گیرد.

در روش دیگر عمل کاتاراکت ممکن است نشود عدسی را با امواج اولتراسوند خارج نمود به این ترتیب از تکنیک عمل کاتاراکت به روش خارج کپسولی عدسی را خارج می کنند. در این روش عدسی به صورت درسته از کپسول خود خارج می شود. این روش نیاز به برش های بزرگ تر بین 6 تا 10 میلی متر دارد و در این روش حتما باید بخیه زده شود. و با بخیه ترمیم شود. همچنین این روش دوره نقاهت بیشتری نسبت به روش فیکو امولسیفیکاسیون دارد.

 

عمل کاتارکت

اقدامات قبل عمل کاتاراکت چشم

پیش از عمل کاتاراک چشم اقدامات و مواردی است که باید آن ها انجام شوند تا عمل بهتری داشته باشید. این اقدامات شامل منع خوردن و آشامیدن 12 ساعت قبل از عمل و مصرف نکردن داروهای خاص که منجر به خونرزی در حین عمل کاتاراکت می شود. بنابراین اگر از داروی خاصی استفاده می کنید حتما به پزشک یا جراح خود اطلاع دهید. داروهایی مثل داروی پروستات نیز ممکن برای عمل ضرر داشته باشد و حتما باید با جراح یا پزشک خود درمیان بگذارید.

پیش از عمل حداقل دو روز قبل از عمل کاتاراکت ممکن است چشم پزشک جراح تشخیص به تجویز دارو برای داشتن عملی بهتر بدهد. و پیش از عمل ماتاراکت چشم پزشک قطره های آنتی بیوتیک نیز تجویز می کند.

یک هفته پیش از عمل کاتاراکت باید برای تست اولتراسوند مراجعه نمایید زیرا برای گذاشتن عدسی مصنوعی در چشم باید اندازه گیری های لازم از چشم و به دست آوردن سایز عدسی صورت گیرد. زیرا این تست برای ساخت عدسی مصنوعی که مهم ترین بخش عمل کاتاراکت است نیاز می باشد. این لنز ها بسیار طبیعی و شفاف می باشند و بعد از عمل وجودشان را احساس نمی کنید و جزوی از چشم شما می شود.

مراقبت های بعد از عمل کاتاراکت چشم

بعد از عمل کاتارکت نیز باید مراقبت هایی صورت بگیرد. هرچند شاید دوره نقاهت این عمل جراحی زیاد نباشد اما بهترین کار مراقبت ویژه پس از عمل می باشد. بلافاصله بعد از عمل کاتاراکت ممکن است کمی دیدتان تار شود. و به مرور بهبود می یابد.

بعد از عمل کاتاراکت بهتر است با تجویز پزشک مدتی بعد از عمل برای ویزیت و معاینه به چشم پزشک مراجعه نمایید تا از روند بهبودتان را معاینه نماید و اگر نیاز به مصرف داروی خاصی بود آن را تجویز کند. همچنین باید تحت بررسی و مراقبت چشم پزشک تا بهبودی کامل باشید.

پس از عمل کاتاراکت رنگ ها را شفاف تر می بینید زیرا عدسی قبلی تیره و کدر بوده است و یک عدسی شفاف جایگزین آن می شود. و همچنین احساس خارش و ناراحتی تا دو ال سه روز بعد از عمل کاتاراکت طبیعی می باشد. از خارش و مالیدن چشم خودداری نمایید.

چشم پزشک دارو ها و قطره هایی جهت مراقبت از چشم و جلوگیری از عفونت و التهابات تجویز می کند که بهتر است به طور مرتب مصرف شود. همچنین استفاده از پچ مراقبتی نیز اجباری است در شب هنگام خواب بهتر است از این پچ استفاده نمایید و این پچ به خوبی از چشم ها در هنگام خواب مراقبت می کند.

از ورود آب به داخل چشم هایتان جلوگیری نمایید زیرا آب وارد شده ممکن است منجر به عفونت شود. بنابراین در حین دوش گرفتن و استحمام حتما چشمان خود را ببندید. ونگذارید آب وارد چشمانتان شود. پس از دوروز اکثر ناراحتی های چشم ها از بین می رود و تا هشت هفته ترمیم می شود و بهبودی کامل به دست می آید.

 

هزینه عمل کاتاراکت

هزینه عمل کاتاراکت به عوامل متعددی بستگی دارد که باید آن ها را تحت بررسی قرار داد. موارد بسیاری در هزینه این عمل تاثیر گذار می باشد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. عواملی مثل نوع کاتاراکت و پیشرفت آن و همچنین چشم پزشک جراح و مکان عمل بر روی هزینه عمل کاتاراکت تاثیر گذار می باشد. زیرا هزینه لنز یا عدسی مصنوعی و دستمزد چشم پزشک با توجه به نوع بیمارستان یعنی خصوصی یا عمومی بسیار بر روی هزینه عمل جراحی کاتاراکت یا آب مروارید چشم تاثیر گذار است و باید مورد بررسی قرار گیرد.

برای جراحی آب مروارید بهتر است حتما به بهترین پزشک شهرتان مراجعه نمایید و پیش از مراجعه تحقیقات و بررسی های لازم را برای یافتن بهترین چشم پزشک انجام دهید. دکتر جزایری یکی از بهترین چشم پزشک ها و جراحان بیماری های چشمی در تهران می باشد که با تخصص و تجربه بالا بهترین تشخیص و تجویز را می دهد. همچنین دکتر جزایری تمامی عمل های بیماری های چشمی از جمله عمل کاتاراکت را انجام می دهد.

عمل کاتارکت

 

 

4.6/5 - (141 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.